Preventieve behandeling

 

Preventieve behandeling

 

Het  zou een goed idee zijn om een triggerpointbehandeling te nemen voordat de triggerpoints groter, talrijker en tenslotte actief worden. Geef jezelf de tijd en de aandacht na een valpartij, verkeersongeluk, als je in het gips gezeten hebt, als je bedlegerig geweest bent of na een operatie. Ook voor vrouwen die pas een zware bevalling achter de rug hebben is triggerpointmassage een aanrader. Dan zijn we in een of twee sessies klaar en we voorkomen dan alle ongewenste effecten.
 

Methode om de actieve triggerpoints uit te schakelen

 

Tijdens de massage, masseer ik niet alleen de spier, maar ook het triggerpoint in de spier. Voor de cliënt is dit punt duidelijk voelbaar. Ik blijf met de cliënt in contact en vraag telkens hoe de druk aanvoelt. Die moet namelijk prettig aanvoelen. Het moet een gevoel zijn zoals: 'ik kan goed voelen wat je doet en ik hoop dat je het nog een keer doet, want dit voelt eigenlijk wel prettig. Na enkele strijkingen verzacht het triggerpoint, wat betekent dat het een hele hoop afvalstoffen loslaat.
 
 
In de tweede sessie gaan we oefenen hoe we het betrokken triggerpoint zelf kunnen gaan behandelen. Beetje bij beetje schakelen we het triggerpoint uit totdat we het niet meer terug kunnen vinden. We veroveren een stukje spier terug, wat de spier langer en ontspannen maakt.
 
De derde sessie is meer een controlesessie door middel van massage en een vergelijking met hoe het nu is en in het begin was. We maken samen de balans op.