Reacties

 

Reacties van klanten

 

 

 

 

 

In mei 2010 moest door een vervelend ongeluk mijn rechter ringvinger worden geamputeerd. Drie maanden later ben ik wederom onder het mes gegaan voor een handversmalling, om het weer op een ‘hand’ te laten lijken. Na zes weken gips en de nodige oefeningen later was mijn hand weer redelijk op peil.

Echter, de fantoom pijn begon ook op te komen. Het waren twee soorten pijn. Een constante, stompe pijn. Alsof je met een nagel onder je nagelriem drukt en pijn scheuten, vooral bij inspanning.

In eerste instantie heb ik een TENS- apparaat gekregen. Dit apparaat geeft elektrische schokjes om zo je hersenen te ‘foppen’. Deze oplossing werkte, voornamelijk op de constante pijn. Echter, moest ik er wel vier keer een half uur per dag gebruik van maken. En dat paste niet goed in mijn leefstijl van dat moment.

De anesthesist had nog twee opties voor me. De ene was aan de antidepressiva. Echter wilde ik hier niet aan, want ik was er van overtuigd dat ik beter met fantoom pijn kon leven dan emotieloos. De tweede optie was een rode peper crème.

Nog voordat ik de rode peper crème ging gebruiken kwam ik in aanraking met triggerpointmassage bij Annelies. De crème moest nog maar even wachten en eerst onderging ik vier behandelingen. In eerste instantie kon ik niet direct zeggen of het nou effect had, en als het effect had, wat het effect dan was. Totdat ik tussen de derde en vierde behandeling op de fiets zat en me bedacht dat ik geen constante pijn meer voelde. Een gevoel dat ik al heel lang niet meer kende omdat ik gewend was geraakt aan de pijn.

De pijn kwam weer even terug maar ebde uiteindelijk weg. Ongeveer drie maanden na de laatste behandeling was alle constante pijn verdwenen. Wel heb ik nog af en toe last van pijnscheuten, maar dat is vooral bij inspannen of als ik me stoot. Omdat ik ondertussen weet hoe ik ermee om moet gaan trekken de scheuten vrij snel weer weg.

Pas toen ik geen constante pijn meer had, besefte in me hoe vermoeiend het is om altijd pijn te hebben en hoeveel rust het geeft als de pijn weg is.

  

 

De naam van de praktijk ‘Reset’ is goed gekozen: ik voel me na 3 behandelingen als herboren. Of in autotermen: opnieuw uitgelijnd. Ik had diverse pijnklachten in armen, rug en nek. Annelies is een vakvrouw: professioneel, deskundig, zorgvuldig, liefdevol (masseert betrokken en met aandacht), intuïtief sterk en altijd to the (trigger)point!

Erwin 

 


Ik had  sinds enige tijd last van nek en rug als gevolg van een val die ik maakte in een watermeterput bij de voordeur.
Ik kwam in contact met Annelies via een goede vriend. Resultaat: er is verbetering opgetreden, maar het is belangrijk om te blijven monitoren zo eens per 3 maanden
 

 
Mijn naam is Saskia. Ik had regelmatig last van mijn onderrug. Als gevolg van een scheefstand, en diverse valpartijen tijdens ski vakantie en mijn favoriete sport paardrijden. Via een vriendin in contact gekomen met Annelies en na twee behandelingen was ik van mijn klachten af! Nogmaals hartelijk dank Annelies!
 

 
Dislocatie.van de heup
Ik heb met kerst 2008, tijdens een skivakantie, is tijdens een buiteling mijn heup uit de kom gegaan, waardoor alle spieren (en pezen en bloedvaten) in het linkerbeen opgerekt waren en ik weer moest revalideren. Ben na een paar maanden naar Annelies gegaan om de aansterkende spieren te laten masseren. In juni 2009 fietste ik weer in de bergen van Italië, met bepakking. Ook kon ik de bodypump lessen weer oppakken. Ik heb een jaar gewacht voordat ik weer ging schaatsen (marathons).
Ik ken Annelies van de cursus Sportmassage. Toen bleek dat ze ook met triggerpointmassage werkte. Dat bleek ook erg goed te werken omdat er toch wel veel pijnpunten zaten. De hamstrings zullen enigszins pijnlijk blijven, maar massage kan dit verzachten. Deze techniek heeft ze ook op mijn kuiten toegepast. Deze spieren bleken erg vast te zitten en overbelast te zijn vanwege het vele intensieve sporten. Zij heeft hier weer verbetering in gebracht. Zij heeft zeker talent en goede gevoelige vingers. Ze merkt blessures/triggerpoints zeer goed op. Nu en dan ga ik terug voor een periodieke behandeling.
 

 
Heb al sinds mijn 20ste last van mijn rug en heb sinds die tijd bij manueel therapeuten gezeten voor behandeling.(vnl onderrug/schouders/nek/armen)
De pijn die ik heb gehad was het ene jaar meer dan het andere. Ik heb wel altijd veel aan sport gedaan en wel vaak blessures opgelopen
Heb vroeger op mijn 9e een flinke val gemaakt met turnen(uit ringen gevallen) en had toen mijn ribbenkast flink gekneusd.
Sinds mijn 10e begonnen aan de paarden en daar af en toe flinke valpartijen mee gehad(hoofd/schouders/benen/rug)
Fanatiek sporten beoefend als waterskieen, skieen(wintersport) en paardrijden.
Meest recente ongeluk is met mijn paard geweest in oktober 2005 waarbij ik op mijn rug en rechterkant ben gevallen en o.a. mijn stuitje zwaar gekneusd heb.
Sindsdien weer frequenter klachten in rug/schouders en bilpartij.
In augustus 2008 heb ik Annelies ontmoet in de sauna waar ze werkte al masseuze, hier boekte ik een half uurtje een massage voor mijn rug en ik had een erg aparte ervaring. Mijn hele rug tintelde en prikte en wist niet goed wat ik ervan moest denken, maar vond t wel fijn! Na 2 weken was ik weer in de sauna en boekte een massage expliciet bij Annelies, hierbij kwamen we aan de praat, wat ertoe heeft geresulteerd dat ik van september 2008 t/m december 2009 3-6x per maand ben geweest voor een behandeling. Ik heb me sindsdien niet meer zo goed gevoeld en de pijnen die ik al die jaren heb gehad zijn sterk verminderd en soms zelfs helemaal weg! Triggerpointmassage is voor mij DE uitkomst geweest voor oplossing van mijn klachten.
 

 
De 'massage'/behandeling is goed bevallen. Ik heb aanzienlijk minder pijn in mijn linkerschouder en rechts is ietsje meer, maar zeer leefbaar.
Ik voel dat er zeker iets verandert is.
Gelukkig heb ik aan nawerking eigenlijk alleen spierpijn-achtige klachten gehad.
Grappig is wel dat er informatie vrij komt en dat ik erachter kwam dat ik op mijn 14de ook nog een aanrijding heb meegemaakt, waarbij ik door een motor van mijn fiets ben afgereden. Hier had ik niet veel aan over gehouden behalve wat blauwe plekken. En tijdens mijn zwangerschap (nu 1 jaar geleden bijna) ben ik van achteren aangereden (kop staart), waarbij ik last heb gehad van mijn onderrug.
 
Typisch dat je die dingen vergeet...Of weggestopt?